UNESCO

Ons werelderfgoed is wereldberoemd, binnenkort ook in Nederland

Het UNESCO werelderfgoed in Nederland staat niet hoog op de agenda bij Nederlanders, blijkt uit onderzoek van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Twee op de drie Nederlanders geeft aan nooit een werelderfgoed te hebben bezocht. Buitenlandse toeristen weten daarentegen wél de weg naar onze werelderfgoederen weten te vinden.

Het erfgoed in Nederland verdient beter, en daarom ontwikkelde KesselsKramer in opdracht van Stichting Werelderfgoed Nederland een nieuwe campagne met als slogan: “Ons werelderfgoed is wereldberoemd, binnenkort ook in Nederland”. Het feit dat buitenlandse toeristen wél gek zijn op ons werelderfgoed vormde hiervoor het uitgangspunt. Zij laten zich verbazen door de ingenieuze manieren waarop wij met onze beperkte ruimte en het water omgaan, een dagelijkse realiteit die onderdeel van ons DNA is geworden. Ze zijn hierdoor dé ambassadeurs voor ons eigen werelderfgoed.


“Nederlanders reizen de wereld af naar bekende UNESCO werelderfgoed plekken, maar realiseren zich niet dat ze dichtbij óók werelderfgoederen kunnen bekijken. Je hoeft niet ver te reizen.” zegt Boris van der Ham, voorzitter van Stichting Werelderfgoed in Nederland.

De campagne bestaat uit negen films en negen keyvisuals voor elk van de Nederlandse werelderfgoederen één (met uitzondering van Willemstad in Curaçao). Deze week is de nieuwe campagne van het werelderfgoed in Nederland te zien op televisie.